Skip to content

Els següents exemples són orientatius i els més típics. Hi ha moltíssimes variacions i facebook va canviant les estétiques, quedeu-vos amb l’esencia del tutorial. Poden haver variacions en les pantalles que veieu.

Poden fer-se publicitats molt més complexes. Les segmentacions mostrades simplement són per mostrar la varietat de casuístiques, no formen part de cap estratègia envers de l’anunci final que es mostra.

Accediu directament a l’administrador d’anuncis que trobarem en aquest link:
https://www.facebook.com/ads/manage/home/

Ens trobarem amb aquesta pantalla i clicarem sobre el botó verd de CREAR

 

 

 

 

CREANT UN ANUNCI.

Les més populars són:

1) Interacción si no es disposa d’enllaç i el que volem sol engagement amb els usuaris i repercusió. Per exemple comentaris o me gustas.

2) Tráfico si el que volem és que facin clic a un enllaç que el porti a la nostra web.

En l’exemple escollirem Tráfico.

Feu clic a Continuar.

Poseu un nom a la campanya per identificar-la posteriorment i feu clic a siguiente per continuar.

En la següent imatge veureu les opcions que podem escollir en aquesta part:

Podem segmentar per població, codi postal, carrer, marcar una zona i seleccionar un radi en KM, a un radi al voltant d’una població, per regió, país. També podem excloure zones. Cal indicar sempre l’Edat i sexe (homes o dones) a qui va dirigit.

Podem incloure idiomes o interessos diversos. També  si cliqueu a «Excluir Personas o Acotar público» podreu fer una selecció més detallada respecte als primers interessos que hem posat.

No sempre cal posar tants interessos, solament si cal, si surt molta gent a ALCANCE POTENCIAL, o si creiem que el nostre producte funcionarà millor si el segmentem amb més detall.

Clicant a EDITAR UBICACIONES, podem definir exactament a les xarxes socials específiques on ens promocionem. 
Es valorar-ho segons el tipus anunci i l’objectiu.

Fes clic als cercles amb una «i» o «Más información» al costat de cada secció per obtenir ajuda si hi ha alguna cosa que no entens. Si cliquem al botó SUGERENCIAS ens proposarà categories que poden tenir relació a les que ja tenim.

Podeu desmarcar si voleu, Instagram si sol voleu fer l’anunci a Facebook o a l’inrevés. També podeu treure tot el relacionat als vídeos si el vostre anunci es de fotografia o eliminar la part d’històries.

 

Feu clic a Siguiente

En l’exemple,  per simplificar l’explicació triarem solament 2 tipus d’anuncis, al feed de Facebook i Instagram. Tota la resta ho desmarquem. En una campanya real, haureu de valorar-ho. Depen el nombre d’ubicacions que trieu el preu per clic, pot ser superior.

Heu de jugar amb els «resultados estimados», valorant el nombre de clics, persones, dies a fer l’anunci, diners, per poder arribar a tot el públic o una part. Triar uns valors o altres farà que l’anunci surti més car o més econòmic per clic. L’exemple recordeu que és sol per mostrar el procediment no l’elecció de la segmentació més adient. 

En la següent imatge:

Seleccioneu la vostra pàgina de Facebook / Usuari Instagram (on desitgeu fer la publicitat) i creeu l’anunci amb els detalls que us demanen. Si feu versions per històries tingueu en compte les mides de les imatges.

Redacteu l’anunci i verifiqueu que es veu adequadament en tots els formats. Escollim la pàgina de Facebook, usuari Instagram, afegim els textos i l’enllaç.

El triar d’una bona imatge, vídeo, text, farà que l’anunci sigui més atractiu i facin més clics pel mateix preu, amb el que el resultat serà més econòmic.

Finalment li donarem a Publicar.

 

PROMOCIONANT UNA PUBLICACIÓ EXCLUSIVAMENT PELS SEGUIDORS DE FACEBOOK

Si volguessiu que un post arribés segur a tots els nostres fans, crearem una audiencia de la següent manera. 

 

 

 

 

Un cop seleccionats els vostres fans, podeu encara filtrar més, edat dels vostres fans, sexe, interessos i anunciar-vos sol a alguns en concret. En aquest cas per temes de la regulació de privacitat Europea no ens donarà dades de alcance ni nombre estimat de visites que es preveu.

En l’exemple anuncis als fans de la pàgina de Coaching Tecnológico, solament de Catalunya.

La resta de passos per la creació de l’anunci, igual que el vist anteriorment.

 

PROMOCIONANT UNA PUBLICACIÓ EXCLUSIVAMENT PELS SEGUIDORS D’INSTAGRAM

Si volguessiu que un post arribés segur a tots els nostres seguidors d’Instagram, crearem una audiencia de la següent manera. 

 

 

 

 

 

 

Un cop seleccionats els vostres seguidors, podeu encara filtrar més, edat dels vostres fans, sexe, interessos i anunciar-vos sol a alguns en concret. En aquest cas per temes de la regulació de privacitat Europea no ens donarà dades de alcance ni nombre estimat de visites que es preveu.

En l’exemple anuncis als seguidors del compte de Coaching Tecnológico, solament de Catalunya.

La resta de passos per la creació de l’anunci, igual que el vist anteriorment.

 

OBSERVANT COM EVOLUCIONA L’ANUNCI A TEMPS REAL

Accediu de nou a l’Administrador d’Anuncis fent clic a:
https://www.facebook.com/ads/manage/home/

Interessant veure l’evolució CPC cost per clic o CPM cost per mil impressions. A les poques hores ja tindrem dades. Si veiem que l’anunci surt molt car, podem perfectament aturar-lo, refer-lo i amb una altra estil, text, imatge, segmentació, provar a veure si el públic interacciona més. A més interacció del públic més econòmic el cost per clic o per miler d’impressions.

Si voleu aturar l’anunci en qualsevol moment, simplement moveu cap a l’esquerra el botó blau de la campanya fins que es torni gris.
La campanya quedarà aturada fins que no la torneu a activar (si voleu).
Si no la reactiveu més, un cop acabada la campanya, Facebook sol us cobrarà el que hagueu gastat fins a llavors.

Volver arriba