Saltear al contenido principal

Els següents exemples són orientatius i els més típics. Hi ha moltíssimes variacions i facebook va canviant les estétiques, quedeu-vos amb l’esencia del tutorial. Poden haver variacions en les pantalles que veieu.

Poden fer-se publicitats molt més complexes. Les segmentacions mostrades simplement són per mostrar la varietat de casuístiques, no formen part de cap estratègia envers de l’anunci final que es mostra.

Accediu directament a l’administrador d’anuncis que trobarem en aquest link:
https://www.facebook.com/ads/manage/home/

Ens trobarem amb aquesta pantalla i clicarem sobre el botó verd de CREARPROMOCIONANT UNA PUBLICACIÓ JA EXISTENT A LA NOSTRA PÀGINA.

Les més populars són Interacción si no disposa d’enllaç, és un post que volem «compartidos», comentaris i me gustas. Tráfico si el que volem es que facin clic a un enllaç que el porti a la nostra web.

En l’exemple escollirem interacción però la diferencia sol és en l’enllaç i que Facebook optimitza alguns paràmetres per donar més difusió d’una o altra manera.
Feu clic a siguiente per continuar.
Feu clic a siguiente per continuar.


Podem segmentar per població, codi postal, carrer, marcar una zona i seleccionar un radi en KM, a un radi al voltant d’una població, per regió, país. També podem excloure zones. Cal indicar sempre l’Edat i sexe (homes o dones) a qui va dirigit.

Podem incloure idiomes o interessos diversos. També clicar si cliquem a «Excluir Personas o Acotar público» podem fer una selecció més detallada respecte als primers interessos que hem posat.

No sempre cal posar tants interessos, solament si cal, si surt molta gent a ALCANCE POTENCIAL, o si creiem que el nostre producte funcionarà millor si el segmentem amb més detall.

Clicant a EDITAR UBICACIONES, podem definir exactament on ens promocionem. Podeu focalitzar esforços solament en Noticies o ja dispersar a Instagram i a portals associats.
Es valorar-ho segons el tipus anunci i l’objectiu.

Fes clic als cercles amb una «i» al costat de cada secció per obtenir ajuda si hi ha alguna cosa que no entens. Si cliquem al botó SUGERENCIAS ens proposarà categories que poden tenir relació a les que ja tenim.
Feu clic a Siguiente

Seleccioneu la vostra pàgina i busqueu la publicació que voleu promocionar. Podeu afegir un botó si voleu que vagin a parar a un web.

Finalment li donarem a Confirmar.


Nota 1: Si voleu posar un link a l’anunci, clicareu sobre AGREGAR BOTÓN, Seleccionareu un tipus de botó «Más información»,»Comprar» o altres que lliguin amb el que anuncieu i posarem el link de la web on volem que vagin els usuaris.
Nota 2: Si inicialment volieu posar un link, valoreu iniciar l’anunci amb l’opció «tráfico» en comptes d’«interacción» així per defecte ja vindrà posa’t el botó i altres paràmetres s’ajustaran per tenir més clics.

PROMOCIONANT UNA PUBLICACIÓ PER QUE ARRIBI AL PÚBLIC FAN DE LA NOSTRA PÀGINA

Si volguessim que un post arribés segur a tots els nostres fans, farem una publicitat d’aquest post tipus seguint les passes anteriors, a la segmentació marquem els paisos, regions o ciutats d’on volem que siguin aquests fans. Aneu a CONEXIONES, seleccionem PÁGINAS DE FACEBOOK, PERSONAS QUE LES GUSTA TU PÁGINA i escolliu la vostra pàgina de Facebook començant a escriure el seu nom fins que apareixi. La seleccioneu.

Un cop seleccionats els vostres fans, podeu encara perfilar més, edat dels vostres fans, sexe, interessos i anunciar-vos sol a alguns en concret.

La resta de passos, igual que anteriorment.OBSERVANT COM EVOLUCIONA L’ANUNCI A TEMPS REAL

Accediu de nou a l’Administrador d’Anuncis fent clic a:
https://www.facebook.com/ads/manage/home/

Interessant veure l’evolució CPC cost per clic o CPM cost per mil impressions. A les poques hores ja tindrem dades. Si veiem que l’anunci surt molt car, podem perfectament aturar-lo, refer-lo i amb una altra estil, text, imatge, segmentació, provar a veure si el públic interacciona més. A més interacció del públic més econòmic el cost per clic o per miler d’impressions.

Si voleu aturar l’anunci en qualsevol moment, simplement moveu cap a l’esquerra el botó blau de la campanya fins que es torni gris.
La campanya quedarà aturada fins que no la torneu a activar (si voleu).
Si no la reactiveu més, un cop acabada la campanya, Facebook sol us cobrarà el que hagueu gastat fins a llavors.

Volver arriba